ukenru
nardepi-ukhvalili-zakonoproekt-schodo-dostupnosti-likiv

Нардепи ухвалили законопроект щодо доступності ліків

 • 20654 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Верховна Рада України на позачерговому засіданні ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності ліків. Відповідне рішення підтримали 290 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект закону № 2538 про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, передбачає забезпечення можливості здійснювати закупівлі медичних товарів за кошти державного бюджету із залученням Закупівельної організації.

Окрім того, законопроект має на меті застосування прозорих закупівельних процедур та економії бюджетних коштів, що дозволить забезпечити пацієнтів України життєво необхідними, ефективними, безпечними та якісними лікарськими засобами та іншими медичними товарами, а також виконання взятих Україною на себе міжнародних зобов’язань.

Нагадаємо, у січні нардепи ухвалили за основу законопроект про внесення змін до законодавства щодо доступності ліків.

Українські Національні Новини

Політика