ukenru
nardepi-pidtrimali-unormuvannya-zakonodavstva-schodo-standartizatsiyi

Нардепи підтримали унормування законодавства щодо стандартизації

 • 10192 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Народні депутати України підтримали в першому читанні законопроект №1068 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію". Відповідне рішення підтримали 286 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ухваленням ЗУ "Про стандартизацію" спрямований на приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики.

Зокрема він встановлює добровільність застосування національних стандартів; передбачає недопущення погодження проектів національних стандартів з державними органами; недопущення нормативно-правового регулювання відносин, пов'язаних із розробленням стандартів підприємств, установ та організацій і технічних умов тощо.

Також більшість парламентарів ухвалили рішення про скорочення на половину термінів підготовки законопроекту до другого читанні.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України розгляне ряд законопроектів, серед яких — щодо конфіскації незаконних активів чиновників.

Українські Національні Новини

Політика