napad-na-likarnyu-gazi-bezpretsedentniy-za-masshtabom-vooz

Атака на лікарню Гази “безпрецедентна” за масштабом — ВООЗ

 • 517257 переглядiв

Цитата

“Ця атака є безпрецедентною за масштабом”, — сказав Річард Піперкорн, представник ВООЗ на Західному березі річки Йордан і Газі.

Деталі

Цей удар вже охрестили найбільш кривавим інцидентом у Газі від початку Ізраїльсько-Палестинського конфлікту, що почався 7 жовтня, із нападу ХАМАСу на Ізраїль.

За даними регіонального директора ВООЗ Ахмеда Аль-Мандхарі під час удару в лікарні були пацієнти, медичні працівники та внутрішньо переміщені особи. Керівництво лікарні допускало атаку по їхньому медичному закладу, однак підготуватись до неї не мали змоги.

“Лікарня була однією з 20 на півночі сектора Газа, які отримали наказ про евакуацію від ізраїльських військових. ... Наказ про евакуацію було неможливо виконати, враховуючи поточну небезпеку, критичний стан багатьох пацієнтів і відсутність машин швидкої допомоги, персоналу, ліжок системи охорони здоров’я та альтернативного притулку для переміщених осіб”, — заявив Ахмед Аль-Мандхарі, регіональний директор ВООЗ для Східного Середземномор’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як евакуюють людей із обстріляної лікарні у Газі — Reuters

Нагадаємо

У вівторок ввечері органи охорони здоров’я Сектора Гази повідомили, через удар по лікарні Аль-Ахлі загинули щонайменше 300 осіб, і ще кілька сотень зазнали поранень. ХАМАС заявив, що жертвами удару в основному стали переміщені особи. Серед загиблих були пацієнти, жінки та діти. У цьому ударі вони звинуватили Ізраїль.

Водночас збройні сили Ізраїлю відкинули відповідальність за цю атаку. Вони заявили, що за даними їхньої військової розвідки лікарня потрапила під удар ракети ісламістської терористичної групи — Палестинського ісламського джихаду, які невдало її запустили.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Атака на лікарню Гази “безпрецедентна” за масштабом — ВООЗ

     • 517257 переглядiв

    Як евакуюють людей із обстріляної лікарні у Газі. ВІДЕО

     • 688938 переглядiв

    Ватажок ХАМАС звинуватив США у нападі на лікарню в Газі

     • 272210 переглядiв

    З’явилося відео вибуху в лікарні Аль-Ахлі в секторі Гази

     • 700960 переглядiв

    Ізраїль: у лікарню в Газі влучила ракета Ісламського Джихаду

     • 524785 переглядiв

    Авіаудари по лікарні в Газі: сотні людей загинули

     • 506090 переглядiв