naftohaz-zapustyv-novu-vysokoproduktyvnu-sverdlovynu-yaka-daie-maizhe-300-tys-kubometriv-hazu-na-dobu

"Нафтогаз" запустив нову високопродуктивну свердловину, яка дає майже 300 тис. кубометрів газу на добу

 • 20176 переглядiв

АТ "Укргазвидобування" запустило в експлуатацію нову високопродуктивну свердловину з добовим видобутком 274 тисячі кубічних метрів газу. Це збільшило добовий видобуток газу на родовищі на 17%, а наступна свердловина буде введена в експлуатацію в серпні.

АТ "Укргазвидобування", яке входить до складу Групи Нафтогаз, запустило в експлуатацію нову високопродуктивну свердловину з добовим видобутком 274 тисячі кубічних метрів газу. Про це повідомили у пресслужбі Групи Нафтогаз, пише УНН.

Деталі

Особливість цієї свердловини полягає в тому, що її плановий вибій розміщений прямо під населеним пунктом.

Введення в роботу нової свердловини збільшило добовий видобуток газу на родовищі на 17%. На черзі наступна свердловина, яку буде введено в експлуатацію вже в серпні цього року. Дякую всій команді Укргазвидобування за ефективну роботу,

- каже очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Концепція буріння нової свердловини була розроблена Андрієм Тиро з УкрНДІгазу, який вивчив потенціал родовища і вибрав відповідне місце для робіт. Розробницька команда провела ґрунтовне геологічне та технічне дослідження, на підставі якого рекомендувала цю локацію для буріння.

Пробурити свердловину під населеним пунктом вдалося завдяки сучасному буровому обладнанню, передовим технологіям та майстерності фахівців Укрбургазу, які вирішили доволі складне завдання і за 4 місяці пробурили свердловину з відходом вибою понад 1300 м. Спеціалісти Укргазпромгеофізики за умов великого кута стовбуру свердловини виконали складні каротажні роботи й визначили глибину залягання газоносних пластів,

- зазначив т.в.о. очільника Укргазвидобування Сергій Лагно.

Нагадаємо

За шість місяців 2024 року компанії Групи Нафтогаз – АТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта" – уже видобули 7,3 млрд куб. м товарного газу.

Популярні

Новини по темі

На півдні та сході знищили 7 ворожих дронів-розвідників

 • 28415 переглядiв

Raiffeisen Bank починає скорочувати свої операції в росії - Bloomberg

 • 12085 переглядiв