naftogaz-ochikuye-za-rik-otrimati-vid-rf-5-mlrd-dolariv-kompensatsiyi-za-krim

"Нафтогаз" очікує за рік отримати від РФ 5 млрд доларів компенсації за Крим

 • 10438 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. НАК "Нафтогаз Україна" очікує на початку наступного року отримати від РФ 5 млрд доларів компенсації за втрачені активи у Криму. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми приблизно оцінюємо суму в 5 млрд доларів США, але остаточне рішення щодо суми буде предметом наступного слухання, яке ми очікуємо в кінці цього року…Максимум це буде початок наступного року", - зазначив Коболєв.

За його словами, процес оцінки втрачених активів займе у арбітражного суду значний проміжок часу. Як пояснив голова правління НАКу, рішення по аналогічних справах у цьому суді посувались на кілька місяців без жодних пояснень, тож і в цьому випадку остаточне рішення може з'явитись вже наступного року.

При цьому він додав, що з РФ заздалегідь планувала захоплення Криму, оскільки до анексії здійснювала спроби юридичного оформлення "націоналізації" активів НАКу нібито з боку кримської влади.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" розраховує через Стокгольмський арбітраж отримати від Росії 5 млрд доларів за активи, експропрійовані в Криму після анексії півострову.

НАК “Нафтогаз України” закуповує послуги юридичних радників за переговорною процедурою для супроводження судових процесів проти Російської Федерації у 2019 році.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Перу стався потужний землетрус

     • 11628 переглядiв

    Кім Чен Ин пообіцяв нову зустріч з Трампом

     • 10010 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди на вихідні

     • 15249 переглядiв

    З початку доби в ООС зафіксовано один ворожий обстріл

     • 7288 переглядiв