nafta-podeshevshala-na-tli-rozprodazhu-na-rynkakh-cherez-poboiuvannia-retsesii-v-ssha

Нафта подешевшала на тлі розпродажу на ринках через побоювання рецесії в США

 • 17118 переглядiв

Нафта подешевшала через розпродаж на фондовому ринку, викликаний страхом рецесії в США. Зниження обмежене через втрати поставок з Лівії та ризик ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Нафта впала в ціні у понеділок, слідуючи за розпродажем на фондовому ринку, викликаним побоюваннями рецесії в США, хоча зниження було обмежене через втрати поставок з Лівії та побоювання, що поширення конфлікту на Близькому Сході може ще більше вплинути на постачання сирої нафти, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Ринки акцій впали по всій Азії, на тлі того, як побоювання рецесії в США змусили інвесторів поспішати позбуватися ризикових активів, роблячи ставку на те, що для стимулювання економічного зростання буде потрібно швидке зниження процентних ставок.

Побоювання щодо економічної кризи в США викликали паніку на світових фондових ринках - ЗМІ05.08.24, 17:30

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 76 центів, або 1,0%, до $76,05 за барель до 13:35 за Грінвічем, при цьому раніше вони торгувалися близько найнижчого рівня з січня. Американська нафта марки West Texas Intermediate впала на 77 центів, або на 1,1%, до $72,75.

Побоювання щодо постачання обмежили втрати. Найбільше нафтове родовище Лівії Шарара повністю припинило видобуток, повідомляє Bloomberg. Два польові інженери повідомили Reuters у суботу, що місцеві протестувальники частково закрили це місце.

Побоювання з приводу рецесії в США, викликані слабким звітом із заробітної плати за липень у п'ятницю, "тільки посилюють побоювання з приводу попиту в Китаї, які вже деякий час є на ринку нафти", заявили у своїй замітці аналітики ING на чолі з Ворреном Паттерсоном.

Скорочення споживання дизельного палива в Китаї, який робить найбільший внесок у зростання попиту на нафту у світі, також чинить тиск на нафту. Зниження цін на нафту послідувало за падінням на європейських фондових ринках.

Втрати нафти також обмежені геополітичними ризиками на Близькому Сході. Бої у секторі Газа продовжились у неділю, наступного дня після невдалого раунду переговорів про припинення вогню у Каїрі.

Ізраїль та США готуються до серйозної ескалації у регіоні після того, як Іран та його союзники ХАМАС та "Хезболла" пообіцяли помститися Ізраїлю за вбивства лідера ХАМАС та високопоставленого військового командира "Хезболли" минулого тижня.

Axios: Блінкен попередив партнерів по G7 про можливу атаку Ірану на Ізраїль у понеділок 05.08.24, 14:14

"Ризик більш масштабної регіональної війни, хоча я все ще вважаю його невеликим, не можна ігнорувати", - сказав аналітик ринку IG із Сіднея Тоні Сікамор.

Популярні

Новини по темі

Золото впало в ціні на понад 2% на волатильному ринку

 • 16452 переглядiв

Укренерго: завтра в Україні відключати світло не планують

 • 13711 переглядiв