ukenru
nafta-brent-vpala-v-tsini-nizhche-48-dol-za-barel

Нафта Brent впала в ціні нижче 48 дол. за барель

 • 19837 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у січні у п'ятницю зранку під час торгів впали в ціні до 47,68 долара за барель, після зростання напередодні, передає УНН з посиланням на дані Bloomberg.

За даними видання станом на 8:01, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent знизилася на 0,25%.

При цьому ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI впала до 44,87 долара за барель, втративши 1,84%.

Ціни на нафту після стрімкого росту напередодні змінюються в п'ятницю на тлі сповільнення торгівлі через свято Дня подяки в США, при цьому нафта WTI впала більш ніж на 1% на тлі побоювань з приводу надмірної пропозиції і сумнівів щодо вакцини, яка покладе кінець пандемії коронавірусу, пише Reuters.

Нагадаємо, світовий ринок нафти 9 березня пережив "чорний понеділок" - найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни у Перській затоці. Після цього на ринку нафти сталося ще кілька обвалів цін - на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію у найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту і надмірним надлишком нафти.

12 квітня країни-члени ОПЕК+, у тому числі РФ, домовилися скоротити видобуток нафти в умовах пандемії.

Новини про прогрес в області вакцин проти COVID-19 останнім часом сприяли певному зміцненню цін на нафту.

Наразі укладена угода ОПЕК+ про скорочення видобутку передбачає обмеження видобутку на 7,7 млн барелів на добу. У квітневій угоді ОПЕК+ виробникам було запропоновано скорочення видобутку до 5,8 млн барелів на день з початку 2021 року до кінця квітня 2022 року. Утім, як передбачають аналітики, на зустрічах, призначених на 30 листопада та 1 грудня, ОПЕК+, ймовірно, погодиться зберегти поточні квоти - відклавши спочатку заплановане підвищення на два мільйони барелів на день на січень.

Так, очікується, що ОПЕК і її союзники продовжать дію угоди про скорочення видобутку нафти у новому році, щоб уникнути глобального надлишку запасів. Однак, на тлі стрімкого збільшення кількості хворих на COVID-19 у багатьох частинах світу та підвищеного ризику подальших економічних обмежень, зусилля картелю можуть не увінчатися успіхом, якщо попит на нафту буде падати швидше, ніж обсяги поставок, відзначає MarketWatch.

Українські Національні Новини

Економіка