na-zaporizhzhi-rosiiany-znyshchyly-muzei-sadybu-rodyny-nestora-makhna

На Запоріжжі росіяни знищили музей-садибу родини Нестора Махна - поліція

 • 22056 переглядiв

У Гуляйполі внаслідок нічного ворожого обстрілу згорів меморіальний музей-садиба родини Нестора Махна. Російські війська також обстріляли інші населені пункти Запорізької області, пошкодивши цивільні об'єкти.

У Запорізькій області російські війська знищили меморіальний музей-садибу родини Нестора Махна, повідомили у Нацполіції у суботу, пише УНН.

У Гуляйполі під час нічного обстрілу знищено історичну пам’ятку - меморіальний музей-садибу родини Нестора Махна. Будівля спалахнула внаслідок влучання снаряду та вигоріла вщент. Також побиті домоволодіння мирного населення, господарські будівлі, знищене особисте майно громадян

- повідомили у поліції.

Деталі

23 серпня росіяни, за даними поліції, били по прифронтових населених пунктах Пологівського та Василівського районів із авіації, реактивних систем залпового вогню, танків, артилерії, застосували безпілотні літальні апарати. В результаті дронової атаки у селі Біленьке пошкоджений інфраструктурний об’єкт та декілька будинків. Під час обстрілів цивільні громадяни не постраждали.

Відкрито кримінальні провадження у межах ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Окупанти 306 разів обстріляли 9 населених пунктів Запорізької області24.08.24, 07:16

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі