na-samiti-nato-21-kraina-ta-yes-pidpysaly-ukrainskyi-dohovir

На саміті НАТО 21 країна та ЄС підписали Український договір

 • 30621 переглядiв

21 країна, ЄС підписали Український договір на саміті НАТО, щоб підтримати безпеку України проти російської агресії, надаючи оборонну допомогу, військове обладнання, економічну допомогу та сприяючи реформам.

21 країна та Євросоюз підписали Український договір на саміті НАТО. Про це повідомляє Європейська комісія, передає УНН.

Деталі

11 липня 2024 року на Вашингтонському саміті НАТО лідери 21 країни, а також представники Європейського Союзу, уклали і підписали Український договір з метою підтримки та забезпечення безпеки України в умовах агресії рф.

У спільній декларації, оприлюдненій на полях Вільнюського саміту Організації Північноатлантичного договору (НАТО), лідери країн відзначили невід’ємну залежність безпеки України від безпеки євроатлантичного регіону і взяли на себе зобов’язання підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії.

Угода передбачає постійну підтримку в сфері оборони, надання сучасного військового обладнання, розвиток оборонної промисловості та економічну підтримку, щоб зміцнити обороноздатність України.

Крім того, підписанти Угоди зобов’язалися активно сприяти реформам в Україні, спрямованим на зміцнення демократії, правової держави та захисту прав людини.

Лідери країн визнали, що будь-яка агресивна діяльність рф проти України є загрозою міжнародному миру і безпеці, а також висловили готовність швидко і колективно реагувати на будь-які такі дії для підтримки України у відповідності до міжнародного права.

Український договір покликаний забезпечити, що Україна може успішно захищати свою свободу, незалежність, суверенітет та територіальну цілісність у сучасних умовах і у майбутньому, підтверджуючи непохитну відданість країн-учасниць ідейним та ціннісним засадам, на яких ґрунтується Євроатлантичний союз.

Білий дім про саміт НАТО: члени Альянсу оголосять про намір надати Україні 40 млрд євро протягом 2025 року10.07.24, 15:09

Популярні

Новини по темі

Пожежу на шпилі Руанського собору у Франції загасили

 • 18117 переглядiв