na-samiti-na-malti-zaproponuvali-stvoriti-mizhnarodnu-koalitsiyu-derzhav-dlya-povernennya-deportovanikh-rf-ukrayinskikh-ditey

На саміті на Мальті запропонували створити міжнародну коаліцію держав для повернення депортованих рф українських дітей

 • 141218 переглядiв

Деталі

Ініціативу про створення міжнародної коаліції під час зустрічі на Мальті озвучила делегація Канади. Її підтримали багато країн – учасниць саміту.

Зазначається, що Канада є однією з держав-співлідерок імплементації четвертого пункту української Формули миру «Повернення військовополонених і депортованих осіб».

Зазначена ініціатива стане продовженням плану Bring Kids Back UA Володимира Зеленського.

“Пропозиція щодо міжнародної коаліції – це елемент плану реалізації Української Формули миру в частині повернення депортованих дітей, звільнення цивільних заручників і військовополонених, підготовленого й представленого на Мальті міжнародною робочою групою, до якої увійшли представники майже 30 країн і міжнародних організацій”, - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Як вказали в Офісі Президента, масова депортація й цілеспрямоване викрадення українських дітей для їх подальшої русифікації є спланованою геноцидною політикою рф.

Крім того, нині в російському полоні перебувають тисячі українських військовослужбовців, які потребують допомоги. росія, як повідомляється, не надає доступу міжнародним організаціям, як-от ООН і МКЧХ, для моніторингу умов їх утримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт на Мальті: учасники презентували п’ять ключових пунктів “формули миру”

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Прикордонники збили літак рф поблизу Авдіївки - ДПСУ

     • 55739 переглядiв