na-okupovanii-luhanshchyni-hostryi-defitsyt-likariv-u-lutuhynskomu-raioni-liudy-dvi-doby-bez-vody

На окупованій Луганщині гострий дефіцит лікарів, у Лутугинському районі люди дві доби без води

 • 28142 переглядiв

У тимчасово окупованому Луганську вакантні 1,5 тисячі медичних ставок. В Лутугинському районі люди у спеку вже дві доби без води через ремонтні роботи, втім коли вони завершаться - невідомо. Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА, передає УНН.

"У "лнр" вакантними є більше 1,5 тисяч медичних ставок. Вкрай гостро "республіка" потребує вузькопрофільних медичних спеціалістів: ревматологів, пульманологів, ендокринологів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, також потрібні лікарі широкої практики: терапевти та хірурги.

Також повідомляється, окупанти заявили про капітальний ремонт трьох насосних станцій та двох водогонів у Лисичанську, де люди третій рік живуть без централізованого водопостачання.

"Головне, щоб на цьому не завершилось, як у Лутугинському районі, де відучора люди у 38-ми градусну спеку залишаються без води. Коли закінчать ремонт водогону невідомо, проте відомо - підвозу води не буде", - розповіли в ОВА.

У поєднанні з неякісними продуктами на прилавках ситуація може мати цілком передбачувані наслідки, вказали в ОВА.

Загарбники створили продовольчу кризу на окупованій Луганщині - ОВА02.07.24, 11:40

У ОВА також заявили, що російські окупанти нібито "узяли під контроль" ціни на споживчі товари на Луганщині. Профільне так зване "міністерство" загарбників повідомило, що більше тисячі індивідуальних підприємців "добровільно" обмежили торгову надбавку на свої товари. Насправді ж, за даними ОВА, люди просто не у змозі купляти найнеобхідніше, оскільки ціни вищі навіть за російські, а за українські – у два-три рази.

Доповнення

Стосовно безпекової ситуації, то за даними Луганської ОВА, Невське та Макіївка другу добу перебувають під щільними обстрілами. Минулої доби ці населені пункти ворог обстріляв 88 разів: 34 – з артилерії, 52 із застосуванням БПЛА. Невське, в якому ще залишаються люди, двічі накривав вогнем з РСЗВ.

Також повідомляється, що попри небезпеку, робочою групою Красноріченської СВА місцевим мешканцям та до сусідньої Новолюбівки доправили тижневий запас хліба.

Окупанти відправили 138 дітей з ТОТ Луганщини в оборонно-спортивний табір волгограда01.07.24, 11:08

Популярні

Новини по темі

росіяни вдарили по Нікополю, семеро постраждалих

 • 26816 переглядiв