na-odeshchyni-zatrymaly-dvokh-inozemtsiv-yaki-perevozyly-u-refryzheratori-z-miasom16-ukhyliantiv

На Одещині затримали двох іноземців, які перевозили у рефрижераторі з м'ясом 16 ухилянтів

 • 11767 переглядiв

Двох іноземців затримано за спробу нелегально вивезти 16 військовозобов'язаних чоловіків до Молдови у рефрижераторі з м'ясом. За свої послуги вони вимагали від 6000 до 8000 доларів з кожного.

Правоохоронці на Одещині повідомили про підозру двом іноземцям, які у рефрижераторі з м'ясом нелегально перевозили за кордон 16 військовозобов’язаних чоловіків. Про це повідомляє Національна поліція України, пише УНН.

Двоє 39-річних іноземців, які займалися перевезенням з України м’ясної продукції, організували незаконне переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Під прикриттям своєї підприємницької діяльності вони сховали у рефрижераторі з м’ясом великої рогатої худоби 16 військовозобов’язаних чоловіків та намагалися вивезти їх через один з пунктів пропуску до Республіки Молдови,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що за свої послуги кожен "клієнт" повинен був заплатити підприємцям від 6000 до 8000 доларів. Крім того, ще по 2000 євро зловмисники планували отримати від бажаючих поставити у паспорті штамп про законний в’їзд на територію сусідньої країни. Цю оборудку мали організувати вже за кордоном.

Поліцейські вилучили вантажівку, товаро-транспортну документацію, телефони, за допомогою яких чоловіки вели домовленість про перетин кордону, а також інші речові докази злочинної діяльності.

Правоохоронці затримали іноземців у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі слідчі повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, а також сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, вчинені щодо кількох осіб, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає до дев'яти років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 10 млн грн. Досудове розслідування триває.

Анулювали "гарячі путівки" до Молдови: прикордонники на Одещині затримали 15 чоловіків поблизу кордону25.07.24, 17:51

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 57463 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 61573 переглядiв

Новини по темі

У курській області рф поскаржилися на спроби "прориву"

 • 25910 переглядiв

Екскерівника Рівненського ТЦК знову взяли від варту

 • 12157 переглядiв