na-mtv-video-music-awards-nominuvaly-ukrainskoho-operatora

На MTV Video Music Awards номінували українського оператора

 • 9934 переглядiв

Микита Кузьменко номінований на MTV VMA за роботу над кліпом Дуа Ліпи 'Illusion'. Він відомий своїми роботами над фільмами 'Жива ватра' та 'Памфір', а також кліпами для відомих виконавців.

За роботу над кліпом Дуа Ліпи "Illusion", український оператор Микита Кузьменко був номінований на премію MTV Video Music Awards.

Пише УНН з посиланням на Hollywood Reporter.

Деталі

Український оператор Микита Кузьменко був номінований на премію MTV Video Music Awards, а саме за роботу над кліпом на пісню "Illusion" співачки Дуа Ліпи, який зняли у муніципальному басейні Монжуїк у Барселон.

У кінематографі Микита Кузьменко відомий своєю роботою над фільмом "Жива ватра", який отримав спеціальну нагороду журі на фестивалі документального кіно Hot Docs у Торонто в 2015 році та дві нагороди української національної премії "Золота дзиґа" у 2017 році, зокрема за операторську роботу.

Він також працював над фільмом "Памфір", за який отримав нагороду за "Найкращу операторську роботу" на фестивалі Raindance Film Festival.

Кузьменко зняв музичні відео для різних виконавців, включаючи Джамалу ("Заплуталась"), Софі Віллі ("Connected"), Monatik ("Jomo"), а також спільний кліп Post Malone та The Weeknd ("One Right Now"). Також за роботу над кліпом Гаррі Стайлза "As It Was" він отримав нагороду в номінації Best Cinematography на премії MTV VMA 2022.

Загалом на MTV Video Music Awards 2024 року Тейлор Свіфт та Пост Мелоун стали основними претендентами на нагороди, значно вигідно відзначившись завдяки їх спільній пісні "Fortnight", яка здобула величезний успіх.

Серед інших відомих артистів, що отримали кілька номінацій, можна виділити наступних: Megan Thee Stallion та SZA, кожна з яких має по 5 номінацій, LISA та Teddy Swims — по 4, а також Dua Lipa, Benson Boone, Anitta, Tyla і GloRilla, кожен з яких отримав по 3 номінації.

Нагадаємо

Микита Кузьменко не перший українець номінований на MTV Video Music Awards 2024, його колега Таня Муньо, з якою вони співпрацювали під час зйомок кліпу "Illusion", отримала свою нагороду MTV Video Music Awards 2021.

Ірина Колеснік

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    На MTV Video Music Awards номінували українського оператора

     • 9934 переглядiв

    В Україні розпочався прийом заявок на "Оскар"

     • 10103 переглядiв

    Понад 150 тисяч авто перереєстрували через "Дію"

     • 11646 переглядiв