na-livoberezhzhi-khersonshchyny-voroh-zminyv-taktyku-i-pishov-na-shturm-dribnishymy-hrupamy-usi-sproby-vidbyto-ok-pivden

На лівобережжі Херсонщини ворог змінив тактику і пішов на штурм дрібнішими групами, усі спроби відбито - ОК "Південь"

 • 25268 переглядiв

Російські війська намагалися атакувати більшою кількістю невеликих штурмових груп на лівому березі Дніпра в Херсонській області, але всі такі спроби були відбиті українськими силами.

На лівобережжі Дніпра у Херсонській області російські війська змінили тактику і намагалися атакувати більшою кількістю дрібніших штурмових груп, усі такі спроби ворога відбито. Про це повідомили у середу в оперативному командуванні "Південь", пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, в операційній зоні Сил оборони півдня триває контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

На Оріхівському напрямку, як зазначається, окупанти здійснили 4 штурми, успіху не мали.

На лівобережжі Дніпра Херсонщини дещо змінили тактику дій і намагалися атакувати більшою кількістю дрібніших штурмових груп. 8 таких спроб нарахували наші підрозділи і всі переконливо відбили. Зазнавши втрат, ворог змушений був залишками далеко не всіх груп повернутися на вихідні позиції

- вказали в ОК "Південь" у Facebook.

"Сили оборони продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій", - зазначили у командуванні.

Окупанти, як повідомляється, тиснуть артилерійськими обстрілами, на Оріхівському напрямку ще й завдають авіаційних ударів, крім того застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, проводять інтенсивну аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 95 розвідувальних дронів.

Протягом бойової доби ворог здійснив 3 авіаційні удари із застосуванням 7 керованих авіабомб на Оріхівському напрямку, вказали в ОК "Південь".

"Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, ворог застосував 281 FPV-дрон, 2 ударних БпЛА типу "Ланцет" та скинув з БпЛА різних модифікацій 120 осколкових боєприпасів", - повідомили в ОК "Південь".

На Херсонщині росіяни знову поцілили у газогін, є жертва - ОВА03.04.24, 08:29

Популярні

Новини по темі

Zara відновлює роботу магазинів в Україні

 • 68123 переглядiв