ukenru
na-livoberezhzhi-khersonshchyny-voroh-zdiisnyv-5-shturmiv-pozytsii-syl-oborony-humeniuk

На лівобережжі Херсонщини ворог здійснив 5 штурмів позицій Сил оборони - Гуменюк

 • 21701 переглядiв

За минулу добу російські війська 5 разів штурмували українські позиції на лівобережжі в Херсонській області, але не мали успіху, в той час як Україна продовжує укріплювати свій плацдарм і знищила 4 ворожих безпілотника "Шахед" на півдні.

Минулої доби на лівобережжі Херсонської області російські війська здійснили 5 штурмів позицій Сил оборони. росіяни продовжують вишуковувати варіанти проведення ротації, щоб підтягувати нові підрозділи, необізнані з ситуацією. Про це в ефірі телемарафону розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

Робота по зміцненню, укріпленню та перспективах розширення плацдарму триває, незважаючи на те, що ворог не припиняє штурмів. За минулу добу спромігся аж на 5 штурмів, і це більш-менш сталий коефіцієнт - 4-5 штурмів за добу. Це те, що вони як правило проводять, і досить регулярно. Але успіхів не мають. Бронетехніку не застосовують. Продовжують вишуковувати варіанти проведення ротації, щоб підтягувати нові підрозділи, необізнані з ситуацією. Повторно застосовувати в штурмах тих, хто дивом повернувся, вони не можуть. У них дуже низький морально-психологічний стан, у того контингенту, який вже зустрівся з нашими, і зрозумів, чия земля на лівобережжі

- сказала Гуменюк.

Нагадаємо

Ситуація на півдні України залишається напруженою, ворог продовжує обстріл енергетичних об'єктів та намагається знайти українські системи протиповітряної оборони. На півдні вночі Сили оборони знищили 4 ворожих БпЛА типу "шахед".