na-kyivshchyni-provely-roziasnennia-shchodo-zberihannia-produktiv-pry-vidkliuchenniakh-svitla

На Київщині провели роз'яснення щодо зберігання продуктів при відключеннях світла

 • 11922 переглядiв

Спеціалісти Держпродспоживслужби провели роз'яснення щодо зберігання продуктів при відключеннях електроенергії. Операторам ринку наголосили на необхідності використання альтернативних джерел енергії та дотримання температурних режимів.

У Київській області провели роз'яснення бізнесу щодо зберігання продуктів при відключеннях електроенергії, повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в області, пише УНН.

Деталі

Спеціалісти Бориспільського району провели роз'яснювальну роботу серед операторів ринку щодо дотримання температурних режимів зберігання продуктів.

Роботу провели, щоб не допустити харчових токсикоінфекцій у людей. У відомстві зауважили, що вони можуть виникнути на тлі перебоїв зі світлом при відсутності в деяких торговельних мережах альтернативних джерел електроживлення холодильних вітрин, холодильних та морозильних камер, де зберігаються продукти харчування, що може вплинути на їх безпечність.

Операторам ринку з виробництва та обігу харчових продуктів наголосили на необхідності використання альтернативних джерел енергії при відключеннях електроенергії (бензинові або дизельні генератори, сонячні (акумуляторні) батареї, портативні електростанції тощо) та адаптації роботи підприємства до графіків відключень електроенергії.

Контролери наголошують, що температурний режим не повинен перериватися.

"Виключення щодо дотримання температурного режиму, який унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів, можливе протягом обмеженого періоду часу в процесі підготовки харчового продукту до перевезення, зберігання, продажу, сервірування харчових продуктів за умови, якщо це не спричиняє ризик здоров’ю споживачів", - зазначили у відомстві.

У Держпродспоживслужбі наголосили, що операторам ринку харчових продуктів необхідно:

  • розробити план заходів та інструкції на випадок відключення електроенергії; 
  • провести навчання персоналу щодо забезпечення належних умов зберігання харчових продуктів, визначених виробником; 
  • переглянути процедури вилучення та відкликання невідповідної продукції та шляхи її утилізації; 
  • розробити додаткові заходи з метою забезпечення належних і стабільних умов виробництва та зберігання харчових продуктів; 
  • при виробництві та обігу харчових продуктів посилити контроль за дотриманням умов зберігання (температури, часу зберігання).

На Запоріжжі зареєстровано харчове отруєння після вживання суші25.06.24, 16:15

Популярні

Новини по темі

На Львівщині четверту добу шукають зниклу 11-річну дівчинку

 • 13994 переглядiв

21 липня 2024 року став найспекотнішим днем в історії – Reuters

 • 12518 переглядiв