na-kyivshchyni-holova-ova-pereviryv-budivnytstvo-ukryttiv-dlia-shkoliariv-vasylkova

На Київщині голова ОВА перевірив будівництво укриттів для школярів Василькова

 • 23238 переглядiв

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко проінспектував будівництво 3 укриттів у школах Василькова. Кожне сховище розраховане на 280 осіб, а їх здача планується до початку навчального року та протягом осені.

Начальник КОВА Руслан Кравченко у Василькові проінспектував будівництво 3 укриттів у загальноосвітніх навчальних закладах. Про це пише УНН з посиланням на заяву Кравченка у Facebook.

Деталі

Очільник ОВА відвідав гімназію №4 та два ліцеї №2 й №7. Сьогодні там триває будівництво укриттів. Він підкреслив, що гроші на ці роботи були виділені з обласного бюджету.

Перевірив хід робіт на кожному об'єкті. Бо поставив завдання, щоб цьогоріч на Київщині не було жодної школи, яка працює дистанційно. Діти мають навчатися офлайн чи у змішаному режимі. І при цьому мають бути забезпечені всі безпекові заходи

- розповів Кравченко. 

За його словами, кожен підрядник, який залучений до ремонту чи будівництва укриття - має прискорити роботу. А втім, всі повинні дотримуватись головних вимог – якість, дотримання термінів та прозоре використання коштів.

Голова Київської ОВА пояснює, що кожне сховище у навчальних закладах Василькова розраховане на 280 осіб. Всі сучасні протирадіаційні укриття будуть подвійного призначення.

Зокрема, тут можна організувати для дітей місця для гуртків чи спортивних секцій. На даху укриття, яке будують для Васильківського ліцею № 2, буде облаштований спортивний майданчик.

Готовність об'єктів різна. З деякими підрядниками мав жорстку розмову. Перед всіма поставив завдання – здати все у визначений термін. Чути відмовки набридло. Взяли зобов'язання – виконуйте. Не вистачає працівників – шукайте додаткових, працюйте в дві-три зміни. І якісно. Бо це безпека наших дітей. На вмовляння часу немає

- заявив Кравченко. 

Він також наголосив, що за планом укриття ліцею № 2 мають здати до початку нового навчального року. В інших навчальних закладах – протягом жовтня-листопада.

Нагадаємо

МОН встановило вимоги до створення захищених просторів у школах без укриттів. Це тимчасове рішення для забезпечення очного навчання в громадах із задовільним або помірним рівнем ризику.

Популярні

Новини по темі

Monobank третю добу знаходитися під DDoS-атакою

 • 60941 переглядiв