ukenru
na-kiyivschini-do-reanimatsiyi-potrapila-ditina-z-pidozroyu-na-klinichu-formoyu-meningokokovoyi-infektsiyi

На Київщині до реанімації потрапила дитина з підозрою на клінічну форму менінгококової інфекції

 • 35973 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. У реанімаційне відділення Київської обласної дитячої лікарні госпіталізували дитину із підозрою на захворювання менінгококцемії. Про це в коментарі УНН повідомила головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська.

За її словами, дитина, в якої медики підозрюють менінгококцемію, зараз знаходиться в реанімаційному відділенні у важкому стані, а її організм через цю гостру інфекційну хворобу переживає сильний шок.

"Менінгококова інфекція. Вона реально небезпечна, в минулому році від неї померло декілька дітей, це трагічні смерті. Це небезпечна ситуація, вона небезпечна епідемічно, тому що це - захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом, як грип", - зазначила Ольга Голубовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від менінгококової інфекції на Луганщині померла дитина

Додамо, менінгококцемія – одна з клінічних форм менінгококової інфекції, іншою формою цієї інфекції, наприклад, може бути менінгіт. Про це у своєму дописі на сторінці Facebook також розповідала Ольга Голубовська.

"Найнебезпечніша клінічна форма менінгококової інфекції – менінгококцемія, або сепсис, викликаний менінгококом, саме цей стан, а не менінгіт, було причиною смертей дітей в Києві. Чому так відбувається? Перш за все тому, що захворювання розвивається бурхливо, деколи – стрімко. Саме тому лікувати його потрібно негайно і правильно. Деколи тут догоспітальна тактика має вирішальне значення, адже важливий навіть не кожна година, а кожна хвилина", - написала О.Голубовська.

Нагадаємо, 6 жовтня 2016 року під Харковом у м.Люботин зареєстрували шість випадків захворювання на менінгіт у дітей.

Українські Національні Новини

Здоров'я