na-khmelnichchini-zakrili-monastir-cherez-spalakh-covid-19

На Хмельниччині закрили монастир через спалах COVID-19

 • 16478 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. На Хмельниччині через спалах COVID-19 обмежили доступ сторонніх осіб до Свято-Преображенського Головчинецького жіночого монастиря. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Летичівської районної державної адміністрації.

"Районний штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації інформує, що станом на 21 квітня Хмельницьким лабораторним центром виявлено 5 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію у Свято-Преображенському жіночому монастирі в селі Головчинці", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що дві особи госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні, три особи перебувають на амбулаторному лікуванні за місцем перебування. Коло контактних осіб встановлено, наразі вони перебувають на режимі самоізоляції з дотриманням всіх карантинних вимог. Постійно здійснюється моніторинг стану здоров’я осіб, з підозрою на коронавірусну інфекцію.

"Мобільною медичною бригадою у осіб з кола контактних здійснено збір біологічного матеріалу та направлено на дослідження до ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центру МОЗ України". Доступ сторонніх осіб до Свято-Преображенського Головчинецького жіночого монастиря обмежено", - додається у повідомленні.

Окрім того, проведено поточні дезінфекційні заходи в межах осередку інфекційної хвороби та прилеглих до осередку територій та вулиць в селі Головчинці.

Працівниками Летичівського ВП ГУНП у Хмельницькій області, Деражнянського районного лабораторного відділення та селищних рад здійснюється контроль за дотриманням карантинних заходів та самоізоляцією громадян, які повернулися з-за кордону, таких в районі – 21 особа.

Нагадаємо, комісія з надзвичайних ситуацій у місті Києві ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонінського монастиря, адже там раніше були виявлені інфіковані коронавірусом.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині закрили монастир через спалах COVID-19

     • 16478 переглядiв

    На Волині 6 поліцейських захворіли на COVID-19

     • 12818 переглядiв

    Міносвіти скасувало четвертий етап Всеукраїнських олімпіад

     • 13353 переглядiв