na-khersonshchyni-fermery-zmusheni-platyty-10-15percent-danyny-kolaborantam-za-prodazh-vrozhaiu

На Херсонщині фермери змушені платити 10-15% данини колаборантам за продаж врожаю

 • 104542 переглядiв

Фермери на тимчасово окупованих територіях Херсонської області змушені платити 10-15% свого заробітку колаборантам як обов'язкову данину, щоб продати свій врожай.

Фермери на загарбаних територіях Херсонщини повинні сплачувати колаборантам 10-15% від заробітку, щоб продати свій врожай. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі

Фермери на тимчасово окупованих територіях Херсонщини зіштовхнулися з новими перешкодами для реалізації свого врожаю. Для того, щоб продати минулорічний урожай, їм доводиться сплачувати обов’язкову данину місцевим колаборантам. Встановлена такса становить від 10 до 15% від заробітку.

У разі, якщо аграрії наважаться реалізувати свою продукцію без "дозволу" так званих смотрящих, на них чекають серйозні проблеми. Серед можливих наслідків - кримінальні переслідування, примусовий призов до окупаційної армії або утримання у підвалах.

Окрім того, фермери мають сплатити такий же відсоток при закупівлі добрив для вирощування нового врожаю. Цей механізм є додатковим інструментом тиску на місцевих аграріїв.

Ще одна схема наживи на місцевих фермерах діє від початку окупації. Фермерів змушують співпрацювати з фірмами-прокладками, через які вони можуть збувати свою продукцію лише за фіксованими, нижчими за ринкові, цінами. Після цього збіжжя передається структурам, пов'язаним з гауляйтерами, які перепродують його за ринковими цінами, забираючи собі різницю.

Окупанти вивозять крадене українське зерно з Херсонщини до Карелії у контейнерах китайських компаній22.05.24, 15:33

Юлія Котвицька

Війна

Популярні

Новини по темі

Виявлено загрозу балістичних ракет у кількох областях

 • 20579 переглядiв