ukenru
na-cherkaschini-koronavirus-viyavili-u-77-osib

На Черкащині коронавірус виявили у 77 осіб

 • 43287 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Станом на сьогодні, 7 квітня, в Черкаській області 77 інфікованих коронавірусом осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар, передає УНН.

"На Черкащині всього лабораторно підтвердили 77 інфікувань COVID-19", - написав він.

Географія виявлення вірусу по області така:

Черкаси - 16

Черкаський район - 1

Кам'янка - 31

Умань - 10

Смілянський район - 2

Шполянський район - 4

Городищенський - 6

Маньківський район - 4

Лисянка - 2

Канів - 1

Загалом, із початку карантину область здійснила 1089 ПЛР-тестувань, зазначив Боднар.

"За крайню добу обласний лабораторний центр дослідив 161 зразок, 15 виявилися позитивними на коронавірус. Це пацієнти із: Городищенського району - 5, Маньківського - 4, Кам’янка - 3, Черкаси –2, Смілянський район – 1", - пише він.

Раніше УНН повідомляв, що бізнес Черкащини зібрав 18 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Найбільшу суму виділив Юрій Косюк, власник агрохолдингу МХП — виробник курятини “Наша Ряба”, чиї потужності розташовані в Черкаській області. Він надав регіону 14 млн грн.

Окрім того, МХП реалізує на Черкащині соціальний проект для людей літнього віку. Йдеться про ініціативу “Соціальний магазин”, яку реалізують підприємства групи МХП: ПрАТ “Миронівська птахофабрика” та ДП “Перемога Нова”. У межах проекту птахофабрики через соціальні магазини підтримують малозабезпечені верстви населення у місцях своєї присутності. Насамперед пенсіонерів, які мають можливість раз на місяць купувати курятину за пільговими цінами. Соціальні магазини обслуговують 32 села у Канівському районі і 10 сіл у Черкаському районі.

Українські Національні Новини

Суспільство