na-aes-fukusima-1-zafiksuvaly-vytik-radioaktyvnoi-vody

На АЕС "Фукусіма-1" зафіксували витік радіоактивної води

 • 38436 переглядiв

На атомній електростанції Фукусіма стався витік радіоактивної води, яка містила 22 мільярди радіоактивних речовин, таких як цезій і стронцій, що просочилися в довколишній ґрунт.

На водоочисному обладнанні АЕС Фукусіма стався витік радіоактивної води. Про це йдеться у звіті компанії-оператора Tokyo Electric Power, передає УНН.

Деталі 

Інцидент трапився близько 9 ранку (за місцевим часом - ред.). працівники станції помітили що вода витікає з труби на східній стіні будівлі сміттєспалювального заводу.

За даними компанії, об'єм радіоактивної води становив 5,5 тонн і міг містити 22 мільярди радіоактивних речовин, таких як цезій і стронцій. Є припущення, що витік води може бути пов'язаний з тим, що один із вентилів не був закритий.

Зазначається, що потрапляння радіоактивної води в океан після витоку на АЕС не було зафіксовано. Вся забруднена вода, ймовірно, просочилась в ґрунт, поблизу місця витоку.

Доповнення

У компанії зазначають, що  через витік забрудненої води були зафіксовані коливання радіаційного фону, але рівень забруднення все ще в межах норми. 

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На АЕС "Фукусіма-1" зафіксували витік радіоактивної води

     • 38436 переглядiв

    Рада звільнила члена ЦВК Буглака

     • 36463 переглядiв

    ПС ЗСУ попередили про ворожу ракету: що відомо

     • 53620 переглядiв

    ХАМАС пропонує план припинення вогню: 135 днів у три етапи

     • 47802 переглядiв