mzs-ukrayini-zaklikalo-avstriyu-ogolositi-posla-rf-ulyanova-personoyu-non-grata

МЗС України закликало Австрію оголосити посла рф ульянова персоною нон грата

 • 168084 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. Міністерство закордонних справ України закликало Австрію оголосити постійного представника росії в Відні Михайла Ульянова персоною нон грата. Про це УНН пише з посиланням на коментар речника МЗС Олега Ніколенка у Twitter.

Цитата

“Посол росії михайло ульянов закликає знищити українську націю. Не можна терпіти цю мову геноциду. Ми закликаємо всю дипломатичну спільноту у Відні бойкотувати Ульянова, а країну перебування Австрію – оголосити його персоною нон грата”, – наголосив Ніколенко.

Доповнення

Після того, як допис Ульянова набув широкого резонансу, російський дипломат поспішно опублікував пост із вибаченнями, намагаючись виправдати свої заяви.

У свою чергу, Офіс Президента відреагував на заяви Ульянова у своєму Twitter про "необхідність "остаточного вирішення українського питання" й закликів до "геноциду".

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до президента Австрії Александера ван дер Беллена та канцлера Карла Негаммера з вимогою визнати постійного представника рф у Відні михайла ульянова персоною нон ґрата та депортувати його до росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Під кінець серпня спека знову набере оберти - синоптики

     • 237555 переглядiв