mzs-ukrainy-initsiiuvalo-rozirvannia-nyzky-mizhnarodnykh-dohovoriv-z-rosiieiu-bilorussiu-ta-snd

МЗС України ініціювало розірвання низки міжнародних договорів з росією, білоруссю та СНД

 • 19553 переглядiв

Кабмін схвалив законопроєкт про припинення дії 14 міжнародних договорів України. Документ передбачає розірвання угод з Росією, Білоруссю та в рамках СНД у різних сферах співпраці.

Міністерство закордонних справ ініціювало чергове розірвання 14 міжнародних договорів України з росією, білоруссю та в рамках СНД. Пише УНН з посиланням на МЗС.

3 вересня Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження, підготовлене МЗС, "Про подання до Верховної Ради України проєкту Закону України "Про припинення дії, вихід та денонсацію міжнародних договорів України, укладених Урядом України з урядами Російської Федерації, Республіки Білорусь та в рамках Співдружності Незалежних Держав". 

Цей законопроєкт буде переданий на розгляд парламенту. Він передбачає припинення дії, вихід і денонсацію 14 міжнародних договорів України: п'яти з росією, чотирьох з білоруссю та п'яти угод, укладених в рамках СНД. Договори стосуються співпраці у військовій, енергетичній, фінансовій, економічній, транспортній, соціальній та медичній сферах.

МЗС продовжує системну роботу з розірвання всіх міжнародно-правових звʼязків із державою-агресором та її сателітами. Звісно, практична співпраця з Росію і Білоруссю давно припинена. Але важливо також юридично відключити ці сотні дротів, якими наша держава була приєднана до Москви та країн СНД. Це довга та системна робота, яку ми зараз прискорюємо внесенням відповідних рішень пакетами. Розраховуємо на підтримку чергового такого кроку з боку народних депутатів

- підкреслив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.   

Нагадаємо 

Міністерство фінансів Литви пропонує розірвати підписані майже два десятиліття тому угоди про митне співробітництво з росією та білоруссю І підготувало проєкти відповідних постанов.

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Нова Зеландія потроює в'їзний податок для туристів

     • 10854 переглядiв

    На Київщині "шахед" зачепився за дріт на будинку - ЗМІ

     • 21089 переглядiв