mzs-u-richnytsiu-katastrofy-mn17-zahroza-z-boku-rf-vykhodyt-daleko-za-mezhi-ukrainy

МЗС у річницю катастрофи МН17: загроза з боку рф виходить далеко за межі України

 • 34134 переглядiв

Збиття росією рейсу MH17 10 років тому показало, що порушення рф міжнародного права і загроза міжнародному правопорядку виходить далеко за межі України.

Збиття росією рейсу MH17 10 років тому показало, що порушення рф міжнародного права та загроза міжнародному правопорядку з боку кремля виходить далеко за межі України. Про це йдеться у заяві МЗС України у зв’язку з 10-ми роковинами збиття рейсу МН17, передає УНН.

Збиття рейсу MH17 є жахливим актом російського терору з-поміж багатьох, скоєних протягом десятиліття російської агресії проти України. Цей злочин продемонстрував міжнародному співтовариству, що порушення росією міжнародного права та загроза міжнародному правопорядку з боку агресора виходить далеко за межі України

- йдеться у заяві МЗС.

У дипломатичному відомстві зазначають, що за десять років, які минули з трагічного дня, рф так і не знайшла в собі мужності визнати провину, вибачитися перед родичами загиблих і постраждалими країнами, виплатити компенсації. Натомість російська пропагандистська машина з першого ж дня після трагедії розгорнула систематичну кампанію дезінформації, аби уникнути відповідальності.

росія та її пропагандисти продовжили брехати про MH17 навіть після того, як Окружний суд Гааги встановив у 2022 році усі правдиві факти та виніс вирок. росія нанесла удар по жертвам MH17 двічі. Перший раз - ракетою по цивільному літаку. Другий раз - брехнею по їхній пам’яті та горю їхніх близьких та рідних. Це частина російської стратегії "вбивай, бреши та заперечуй", яку вона застосовує і до тисяч інших звірств, учинених нею за час російської агресії проти України

- наголосили в МЗС.

Саме тому, як вказали в МЗС, настільки важливе притягнення росії до відповідальності.  Москва повинна бути позбавлена почуття безкарності.

Робота України, зокрема, в рамках Спільної слідчої групи, міжнародних організацій і міжнародних судових інституцій, була і є надзвичайно важливою для відновлення справедливості та безпеки міжнародної цивільної авіації.

Доповнення

Новопризначений міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Вельдкамп заявив, що його країна й далі докладатиме зусиль для встановлення істини та забезпечення справедливості  щодо збиття 10 років тому рейсу MH17.

Популярні

Новини по темі