mytnyky-zavadyly-vvezenniu-v-ukrainu-avtozapchastyn-rosiiskoho-vyrobnytstva

Митники завадили ввезенню в Україну автозапчастин російського виробництва

 • 15519 переглядiв

Митники на пункті пропуску "Орлівка" виявили та тимчасово вилучили понад 22 тонни автозапчастин російського виробництва, які були приховані у вантажівці, що прибула з Китаю через Румунію і призначалася для доставки українській компанії.

Митники в пункті пропуску "Орлівка" виявили в одній із вантажівок понад 22 т автозапчастин російського виробництва, які надійшли у контейнері в румунський порт Констанца з Китаю для подальшої доставки одному із українських підприємств. Товари тимчасово вилучені. Справу буде скеровано до суду. Про це повідомляє Державна митна служба, передає УНН.

Деталі

Понад 22 т автозапчастин прибули в пункт пропуску "Орлівка" у вантажівці під керуванням громадянина України. У поданих до митного оформлення документах зазначалося, що вантаж надійшов у контейнері в румунський порт Констанца з Китаю для подальшої доставки одному із українських підприємств. Однак під час митного огляду виявилося, що частина товару має маркування, яке може свідчити про його російське походження

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 22 товарних позицій загальною кількістю понад 35 тис. одиниць або позначено, що країною виробництва є російська федерація, або наявне маркування торговельних марок, які згідно мережі Інтернет виробляються в російській федерації.

За фактом переміщення через кордон товарів з приховуванням від митного контролю шляхом подання як підстави для переміщення товарів документів, які містять неправдиві відомості щодо країни походження товарів, митниками складено протокол за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Товари тимчасово вилучені. Справу буде скеровано до суду

- додали митники.

Нагадаємо

Українські прикордонники спільно з митниками запобігли вивезенню за кордон скрипки Antonius Stradivarius 1713 року.

Популярні

Новини по темі