mytnyky-poperedyly-sprobu-vvezty-kontrabandoiu-tekhniku-apple-na-16-mln-hrn

Митники попередили спробу ввезти контрабандою техніку Apple на 1,6 млн грн

 • 14914 переглядiв

Митники на пункті пропуску "Шегині – Медика" виявили 27 iPhone 15 Pro та 8 iPad Air, приховані в мікроавтобусі. Водій намагався провезти техніку, заховавши її в господарські сумки та обмотавши клейкою стрічкою.

На кордоні з Польщею митники виявили приховані Apple на 1,6 млн грн. Про це повідомляє Державна митна служба України, пише УНН.

Деталі

29 липня через пункт пропуску "Шегині – Медика" до Україні із Польщі планував заїхати мікроавтобус "Mercedes-Benz Sprinter", яким керував 41-річний мешканець Тернопільщини. Для проходження митного контролю водій обрав смугу "червоний коридор" і вказав у декларації про переміщення 35 терміналів Starlink, 20 зарядних станцій і 50 мобільних телефонів.

Однак під час огляду багажного відділення авто працівники митниці виявили  приховану техніку: 27 нових iPhone 15 Prо та 8 iPad Air 11 торгової марки Apple. Водій заховав гаджети в господарські сумки і для певності "забинтував" їх клейкою стрічкою.

За цим фактом складено адмінпротокол відповідно до ч. 1 ст. 483 МКУ (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Орієнтовна вартість товарів – 1,6 мільйона гривень.

Нагадаємо

НАБУ і САП повідомили про підозру двом службовцям Волинської митниці за сприяння незаконному ввезенню техніки Apple. Підозрювані допомагали уникнути належної сплати мит через пункт пропуску "Ягодин", що завдало збитків на суму понад 53 млн грн.

Митники завадили ввезенню в Україну автозапчастин російського виробництва15.07.24, 19:37

Популярні

Новини по темі

Армія рф атакувала Херсон з дрона, постраждав чоловік

 • 26673 переглядiв

У вівторок відключень світла не заплановано - ДТЕК

 • 19634 переглядiв