ukenru
mvs-pereviryaye-informatsiyu-pro-vtruchannya-v-informatsiynu-sistemu-tsvk

МВС перевіряє інформацію про втручання в інформаційну систему ЦВК

 • 9590 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Міністерство внтуршніх справ перевіряють інформацію про втручання у роботу інформаційної системи ЦВК "Вибори-2019". Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час координаційної наради, передає УНН з посиланням на прес-службу МВС.

"Для нас важливі засоби захисту цієї системи від несанкціонованого втручання у роботу та можливих кібератак у день голосування. У нас вже є кілька звернень від кандидатів у президенти щодо втручання у роботу системи. Мова іде як про транзитні сервери, так і про несанкціонований доступ в систему. Наші фахівці перевіряють цю інформацію. Ми маємо добре розуміти, що інформаційно-аналітична система "Вибори-2019" повністю захищена від зовнішнього впливу", - повідомив Аваков.

Крім того, за словами голови ЦВК Тетяна Сліпачук, перевірка захисту систем Комісії проходить у плановому режимі, а наявні системи безпеки здатні зафіксувати усі аномальні втручання.

"Розпорядником вказаної системи є Центральна виборча комісія. До 20 березня ми очікуємо результати комплексних експертиз систем захисту. До 28 березня ми отримаємо такі дані з ОВК, аби 29 березня підтвердити готовність системи "Вибори-2019" до роботи. Наші системи здатні зафіксувати усі аномальні втручання та забезпечити працездатність інформаційного ресурсу", - зазначила Сліпачук.

Як повідомляв УНН, інформаційно-аналітична система "Вибори-2019", яка призначена висвітлювати усю інформацію щодо порушень на виборах в Україні, запрацювала в Україні у лютому.

Нагадаємо, СБУ попередила масштабну кібератаку на сайт ЦВК.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП