mvf-planuie-vidnovyty-spivpratsiu-z-rosiie-ukraina-zaklykaie-shche-bilshe-izoliuvaty-derzhavu-ahresora

МВФ планує відновити співпрацю з росією. Україна закликає ще більше ізолювати державу-агресора

 • 20876 переглядiв

МЗС України висловило занепокоєння щодо планів МВФ відновити співпрацю з росією та направити місію до москви. Київ закликає фінустанову ще більше ізолювати державу-агресора та залишатися відданою Цілям і Принципам Статуту ООН.

Україна занепокоєна повідомленнями про те, що Міжнародний валютний фонд планує відновити співпрацю з росією та направити місію до москви. Більше того - Київ закликає фінустанову ще більше ізолювати державу-агресора. Про це йдеться у заяві МЗС України, передає УНН.

У МЗС наголосили, що для головної фінансової установи ООН було б абсурдом легітимізувати російський режим, який фактично зруйнував самі основи Статуту ООН, розпочавши найбільшу загарбницьку війну в Європі з часів Другої світової та вчиняючи жахливі звірства проти українського народу.

Закликаємо МВФ не відновлювати жодної співпраці з Росією та залишатися відданими Цілям і Принципам Статуту ООН. Звертаємося до всіх ключових стейкхолдерів, країн-членів і менеджменту МВФ із закликом ще більше ізолювати державу-агресора і не відновлювати діалог, допоки РФ вбиває цивільних, дітей, руйнує не лише Україну, а й міжнародні правила і принципи загалом 

- зазначено у заяві.

Раніше

Як повідомив у коментарі Reuters Олексій Можин, виконавчий директор МВФ в росії, Міжнародний валютний фонд цієї осені направить свою місію до москви. Остання така скеровувалася в рф у 2019 році, ще до повномасштабного вторгнення в Україну.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У липні ВВП України зріс на 2,7% - Мінекономіки

     • 18851 переглядiв