ukenru
mozhemo-spokiino-isnuvaty-bez-tranzytu-hazu-z-rosii-halushchenko

Можемо спокійно існувати без транзиту газу з росії – Галущенко

 • 107634 переглядiв

Україна не планує продовжувати контракт на транзит російського газу і може існувати без нього, що підтвердили український міністр енергетики та комісар ЄС з питань енергетики.

Україна не планує продовження контракту на транзит російського газу - ніяких додаткових угод або пролонгацій. Комісаром з енергетики ЄС підтримує цю позицію. Про це повідомив в ефірі телемарафону міністр енергетики України Герман Галущенко, передає УНН.

Не плануємо укладати ніяких додаткових угод або пролонгувати дію угоди

– повідомив представник Міністерства енергетики України.

За словами Глущенко, уряд не планує укладати жодних додаткових угод або пролонгувати дію угоди про транзит російського газу. Відповідну позицію підтримує єврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон.

Ця позиція була озвучена комісаром з енергетики Європейського Союзу, - вона дуже чітко сказала, що Європа не зацікавлена у продовженні транзиту газу з росії. Ми рухаємося у цьому напрямку.

– сказав Галущенко.

Міністр зазначив декілька аспектів щодо цього рішення, зокрема те, що Україна, за підсумками стрес-тестів може існувати без транзиту.

Аспект фізичний, - існування української газової системи. Чи може наша газотранспортна система існувати без цього транзиту? – так. Ми провели величезну кількість відповідної роботи, проводили стрес-тести нашої системи. Вони всі довели, що ми можемо спокійно існувати без транзиту

- наголосив Галущенко.

Нагадаємо

Україна пропонує вигідні можливості для енергетичних інвесторів завдяки зменшенню бюрократії, зниженню витрат і швидкому отриманню дозволів на нові проекти, такі як високовольтні лінії, вітрові та сонячні електростанції, що перетворює її з одержувача допомоги на потенційного експортера, який живить європейські енергосистеми.

17.03.24, 05:30 • [views_0]