ukenru
moz-sertifikuvalo-kisen-zaporizhstali-yak-likarskiy-zasib

МОЗ сертифікувало кисень "Запоріжсталі" як лікарський засіб

 • 20025 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Міністерство охорони здоров'я України сертифікувало вироблений на "Запорізькому металургійному комбінаті" кисень, як лікарський засіб для медичного застосування, повідомив у Facebook генеральний директор підприємства Олександр Мироненко, пише УНН.

Цитата

"Кисень, вироблений на "Запоріжсталі", сертифікований МОЗ як лікарський засіб для медичного лікування! Не вдаючись у подробиці наскільки непросто було пройти всі кола бюрократичного пекла, скажу тільки - воно того варте!", - написав Мироненко.

Деталі

Він зазначив, що перші дві тонни рідкого медичного кисню "Запоріжсталі" вже відправлено до міських лікарень Запоріжжя.

"Хочу наголосити: бізнес "Запоріжсталі" - це реалізація металу, медичний кисень для нас - не предмет отримання доходу, ми віддаємо його лікарням безкоштовно в надії, що це життєво важлива допомога рятуватиме людей", - зазначив Мироненко.

Довідково

Медичний газоподібний кисень призначений для оксигенотерапії при станах, що супроводжуються кисневою недостатністю (коли сатурація, тобто частка насиченого киснем гемоглобіну відносно загального гемоглобіну в крові, становить 93% і нижче).

І йдеться не лише про коронавірусну хворобу, а й захворювання дихальних шляхів, серцево-судинної системи, хірургічні операції, отруєння окисом вуглецю, синильною кислотою, хлором, фосгеном тощо. Також медичний кисень застосовують для компенсації нестачі кисню в повітрі (наприклад, в авіації).

Українські Національні Новини

Суспільство