ukenru
moderna-za-500-mln-dolariv-pobuduye-v-afritsi-fabriku-z-virobnitstva-vaktsin

Moderna за 500 млн доларів побудує в Африці фабрику з виробництва вакцин

 • 17624 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Американська біотехнологічна компанія Moderna планує інвестувати 500 млн доларів у будівництво в Африці нової фабрики з виробництва вакцин. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресреліз компанії.

Деталі

У компанії Moderna хочуть побудувати в Африці підприємство з виробництва вакцин. Прогнозують, що завод вироблятиме до 500 млн доз вакцини щорічно, зокрема проти COVID-19. 

"Ми рішуче розширюємо вплив Moderna на суспільство завдяки інвестиціям у сучасне підприємство з виробництва мРНК в Африці. Хоча ми все ще працюємо над підвищенням можливостей нашої нинішньої мережі з доправлення вакцин проти пандемії, ми вважаємо, що потрібно інвестувати в майбутнє", — сказав генеральний директор Moderna Стефан Бансел.

Компанія не вказала дату, коли об'єкт почнуть будувати, і не вказала, скільки з 500 млн доз будуть вакцинами проти COVID-19. У пресрелізі повідомили, що незабаром визначать країну та місце розташування майбутної фабрики, в яку планують інвестувати пів мільярда доларів.

За даними Reuters, потенційні кандидати на розміщення заводу Moderna в Африці — це Південна Африка, Руанда та Сенегал.

Додамо, що станом на сьогодні лише 4,5% африканців було повністю вакциновано проти коронавірусу.

Нагадаємо

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вперше в історії схвалила використання вакцини проти малярії RTS,S/AS01 для дітей в Африці.

Українські Національні Новини

Новини Світу