ukenru
mobilizovanim-rosiyanam-vidayut-metalevi-sholomi-zrazka-drugoyi-svitovoyi-viyni-genshtab

Мобілізованим росіянам видають металеві шоломи зразка Другої світової війни – Генштаб

 • 236555 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Російським підрозділам, які проходять підготовку в районі міста Барановичі, видано застарілу зброю та майно - металеві шоломи зразка Другої світової війни та засоби захисту періоду 60-70 років минулого сторіччя. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України, передає УНН.

Цитата

«Російським підрозділам, які проходять підготовку в районі міста Барановичі Брестської області, видано застарілі зброю та майно - металеві шоломи зразка Другої світової війни та засоби захисту періоду 60-70 років минулого сторіччя. Крім того, значна частина стрілецької зброї, а саме автоматів АК-74, у неробочому стані через погані умови зберігання», - йдеться в повідомленні.

Також Генштаб повідомляє, що у мобілізованих російських громадян, які проходять підготовку в Курській та Брянській областях, суттєво погіршується морально-психологічний стан через відмінність картинки російської пропаганди від дійсної ситуації, нелюдські умови перебування та відсутність обіцяних виплат.

Окрім того, за уточненою інформацією, з міста Сєверодонецьк Луганської області російські окупанти вивозять награбоване майно та викрадені автомобілі. Мародерство відбувається під прикриттям і в супроводі представників окупаційних так званих органів державної безпеки.

Генштаб зазначає, що республіка білорусь й надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України, приймає та розміщує російських військовослужбовців, надає полігони для підготовки.

«Триває формування спільного російсько-білоруського угруповання військ. Зберігається загроза завдання ударів противником та застосування ударних БпЛА з території та повітряного простору республіки білорусь», - інформує Генштаб.

Доповнення

У російській Казані мобілізовані влаштували бунт через нестачу їжі, води та обмундирування на навчально-тренувальному полігоні.

Українські Національні Новини

Суспільство