mo-britaniyi-komanduvach-povitryano-desantnikh-viysk-rf-povernuv-sobi-golovnu-rol-u-viyni-proti-ukrayini

МО Британії: командувач повітряно-десантних військ рф повернув собі головну роль у війні проти України

 • 1330967 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Командувач Повітряно-десантних військ рф (ВДВ) генерал Михайло Теплінський, ймовірно, повернув собі "головну роль" у війні проти України після того, як був звільнений у січні 2023 року. ВДВ відновили ключову місію в битві за Бахмут Донецької області, йдеться в останньому звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії, передає УНН

Цитата

"Генерал-полковник Михайло Теплінський, командувач Корпусом повітряно-десантних військ росії (ВДВ), швидше за все, повернувся до головної ролі в Україні. Раніше він був звільнений в січні 2023 року. Теплінський, ймовірно, один із небагатьох старших російських генералів, якого поважають рядові", - повідомляють розвідники.

Деталі

Зазначається, що "нещодавня бурхлива кар’єра" Теплінського свідчить про сильну напругу між фракціями в російському Генштабі щодо військового підходу росії в Україні. Розвідники вважать, що навряд чи компетенція генерала обмежуватиметься підрозділами ВДВ, але він, швидше за все, сприятиме "традиційній ролі" свого корпусу як "елітної".

"Останніми днями Повітряно-десантні війська рф відновили ключову місію в битві за Бахмут і, ймовірно, розпочали нову інтеграцію з термобаричними ракетними установками ТОС-1А в секторі Кремінна", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Розвідники МО Британії у звіті 11 квітня зазначили, що росія почала озброювати своїх десантників "важкими вогнеметними системами" після того, як вони зазнали великих втрат в перші місяці війни, щоб, імовірно, знову вивести їх на поле бою в майбутніх наступальних операціях.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Угорщина заборонила імпорт українського зерна

     • 872630 переглядiв

    Президент України привітав зі святом Великодня

     • 726124 переглядiв

    Ще плюс 520: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 654262 переглядiв

    Стародавні скарби Іраку руйнуються кліматичними змінами

     • 977652 переглядiв