mkhp-zakinchyv-zbir-rannikh-zernovykh

МХП закінчив збір ранніх зернових

 • 15971 переглядiв

МХП зібрав 285 тис. тонн пшениці та 125 тис. тонн ріпаку, досягнувши врожайності 7,2 т/га та 3,6 т/га відповідно. Компанія розпочала посівну озимих культур під врожай 2025 року.

У МХП закінчили збір ранніх зернових. Всього намолотили 285 тис. тонн пшениці та 125 тис. тонн ріпаку, передає УНН.

"Результатами ми задоволені, - коментує Сергій Доброгорський, заступник головного виконавчого директора з агробізнесу МХП. – У цьому сезоні найбільшу площу серед озимих культур в компанії було засіяно пшеницею - майже 40 тис.га, та ріпаком - 34 тис.га. - Попри високі температури та посушливе літо нам вдалося зібрати хороший урожай. По пшениці – 7,2 т/га , ріпаку - 3,6 т/га. Прийнятний показник і в нішевої для нас культури – гірчиці – 1,3 т/га. Вважаю, що це стало можливим завдяки поєднанню професіоналізму нашої команди та впровадженню інноваційних рішень".

Під час збиральної кампанії на полях працювала техніка, обладнана елементами точного землеробства.

Водночас в МХП розпочали посівну озимих культур під врожай 2025 року.

Довідка

МХП — міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій. Має виробничі потужності в Україні та на Балканах. Акції МХП представлені на Лондонській фондовій біржі.

Об'єднує понад 32 тисячі працівників в Україні та за кордоном, входить до 10 кращих роботодавців України за версією Forbes.

Компанія МХП – вагомий гравець на аграрному ринку, виробничі потужності якого охоплюють 12 областей України. Земельний банк становить 360 000 га, Важливою складовою агровиробництва МХП є цифровізація та застосування інновацій.

Засновник та CEO МХП — український бізнесмен Юрій Косюк.

Популярні

Новини по темі

МХП закінчив збір ранніх зернових

 • 15971 переглядiв

В окупованому Криму масово скидають нечистоти у море - ЗМІ

 • 9450 переглядiв

У Києво-Печерській лаврі відкрився храм для військових

 • 23944 переглядiв

"Гірському" поїзду-шатлу зі Львова продовжують маршрут

 • 8199 переглядiв