mizhnarodniy-komitet-poryatunku-blokada-ukrayinskogo-zerna-mozhe-prizvesti-do-katastrofi

Міжнародний комітет порятунку: блокада українського зерна може призвести до катастрофи

 • 341392 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Міжнародний комітет порятунку (IRC) попередив про катастрофічні наслідки призупинення Росією своєї участі в угоді щодо експорту українського зерна, досягнутого за посередництва ООН. Глобальна гуманітарна організація заявила, що війна в Україні вже сьогодні змінила глобальні схеми виробництва та постачання продовольства. Про це інформує УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Як підкреслює організація, призупинення експорту найсильніше вдарить по тих, хто перебуває на межі голоду.

Інфляція в країнах з низьким рівнем доходів зросла майже до 90 відсотків, а 345 мільйонів людей можуть цього року зіткнутися із гострою нестачею продуктів харчування.

В організації заявили, що в той час, як десятки мільйонів людей зіткнулися з крайнім голодом у Східній Африці, а Сомалі стоїть на межі голоду внаслідок найсильнішої посухи за 40 років, відновлення блокади перешкоджатиме імпорту 80 відсотків зерна з російсько-українського регіону.

Згідно з офіційними звітами, з моменту зняття блокади 1 серпня 8,5 мільйона тонн найважливіших продуктів харчування було відправлено до країн Африки, Азії та Європи. Було розблоковано близько половини зерна, яке зберігалося в чорноморських портах України. На тлі нещодавньої ескалації насильства в Україні Міжнародний комітет порятунку закликав міжнародне співтовариство, докласти всіх зусиль, щоб забезпечити регулярне та передбачуване постачання продовольства тим, хто їх потребує найбільше, включаючи людей, які перебувають на межі голоду в таких регіонах, як Східна Африка та Ємен.

У Східній Африці Комітет реалізує план реагування на посуху, надає підтримку більш ніж мільйону людей, надаючи їм харчування, послуги в галузі охорони здоров'я, водопостачання та санітарії, а також грошову допомогу.

Нагадаємо

У рф заявили, що припиняють участь у "зерновій угоді". Винними у "теракті" рашисти назвали Київ та фахівців Великої Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Майже 100 людей загинули в Індії через обвал мосту

     • 246619 переглядiв