ukenru
misiya-obsye-svoyeyu-prisutnistyu-v-ukrayini-spriyaye-pripinennyu-rosiyskoyi-agresi-p-klimkin

Місія ОБСЄ своєю присутністю в Україні сприяє припиненню російської агресі - П.Клімкін

 • 13424 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. ОБСЄ є єдиною інституцією, яка своєю присутністю в Україні сприяє припиненню російської агресії. Про це заявив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з делегацію постійних представників держав-учасниць ОБСЄ у Відні, які прибули в Україну з метою ознайомлення із станом врегулювання конфлікту в та навколо України, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено необхідності виконання Росією та незаконними збройними формуваннями Мінських домовленостей.

Міністр П.Клімкін високо оцінив зусилля ОБСЄ, спрямовані на стабілізацію ситуації на Донбасі, а також ключову роль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ у здійсненні ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

"ОБСЄ є єдиною інституцією, яка своєю присутністю в Україні сприяє припиненню російської агресії", - підкреслив міністр.

Міністр наголосив на важливості забезпечення безперешкодного доступу СММ до всієї тимчасово неконтрольованої Урядом України території Донбасу, у т.ч. до ділянки українсько-російського державного кордону в ОРДЛО з тим, щоб попередити постачання з Росії через кордон на територію України військової техніки, боєприпасів та бойовиків.

Як повідомляв УНН, І.Геращенко виступила за прийняття резолюції на ПА ОБСЄ через загибель спостерігача на Донбасі.

 

Українські Національні Новини

Політика