ukenru
minyust-ssha-visunuv-gromadyantsi-rf-zvinuvachennya-u-vtruchanni-u-vibori-2018

Мін'юст США висунув громадянці РФ звинувачення у втручанні у вибори-2018

 • 8666 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Міністерство юстиції США у п’ятницю висунуло громадянці Росії Олені Хусяйновій звинувачення в спробі впливу на політичні процеси у Сполучених Штатах, зокрема на майбутні проміжні вибори до конгресу, які відбудуться у листопаді, передає УНН з посиланням на Business Insider.

44-річна Хусяйнова стала першою особою, яку звинуватили у спробі втрутитись у вибори 2018 року в США, повідомило джерело видання в уряді.

Жителька Санкт-Петербурга була головним бухгалтером так званого проекту "Лахта" – операції, що, на думку американського уряду, фінансується російським олігархом Євгеном Пригожиним і реалізується компаніями "Конкорд менеджмент енд консалтинг" і "Конкорд кейтеринг", які він контролює, пише видання.

Згідно з даними американських спецслужб, Хусяйнова управляла фінансуванням операцій проекту "Лахта", включаючи діяльність з іноземного впливу на Сполучені Штати.

У мін'юсті зазначили, що жінка відіграла вирішальну роль у зусиллях, які мали бюджет у понад 35 мільйонів доларів і "продовжуються і донині".

Прокурори заявили, що фінансові документи, які контролювала росіянка, "включають детальні витрати на діяльність в Сполучених Штатах, такі як витрати на активістів, рекламу на платформах соціальних мереж, реєстрацію доменнів, купівлю проксі-серверів та просування новин в соціальних мережах".

Як повідомляв УНН, спецпрокурор Роберт Мюллер, який займається розслідуванням "російського втручання", почав вивчати зв’язки активістів із Wikileaks.

Українські Національні Новини

Новини Світу