Так, зареєстровано 124 випадки захворюваності гострими кишковими інфекціями, з них 58% становлять діти.
У 83,7% випадків ГКІ факторами передачі стали продукти харчування. Основними з них є молочна продукція - 26,2% (27 випадків), м'ясна продукція - 22,3% (23 випадки). У 18,5% випадків ГКІ неякісні продукти купувалися в місцях стихійної торгівлі. Питома вага випадків ГКІ, пов'язаних з вживанням продуктів харчування з порушенням правил приготування та зберігання в домашніх умовах, становив 66,0% (68 випадків).
Нагадаємо, у Держпродспоживслужбі констатували збільшення випадків харчових отруєнь серед українців.
За словами нардепа С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях.