minoborony-dopustylo-do-ekspluatatsii-v-zsu-ukrainsku-bashtu-dlia-m113

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ українську башту для М113

 • 26943 переглядiв

Українська модифікація модуль-башти для бронетранспортера М113 кодифікована та допущена до експлуатації в ЗСУ. Нова броньована башта захищає від куль та уламків, може встановлюватися на всі модифікації М113.

Рішенням Міністерства оборони України українську модифікацію модуль-башти для американського виробництва М113 кодифіковано та допущено до експлуатації у Силах оборони України. Про це заявили у Міноборони, передає УНН.

Деталі

У Міноборони розповіли, що нова броньована башта вітчизняної розробки може бути встановлена на бронетранспортери М113 усіх модифікацій.

Конструкція забезпечує захист баштового стрільця від куль стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, а також захищає його від уламків боєприпасів

- пояснюють в міністерстві. 

За шість місяців 2024 року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків ОВТ01.07.24, 14:15

У відомстві нагадують, що для ведення вогню по наземних та повітряних цілям на турель гусеничного бронетранспортера М113 встановлюється кулемет М2 (Browning) калібру 12,7 мм.

Опціонально на М113 також можливо встановлювати автоматичний гранатомет Mk 19 або протитанкові комплекси M47 Dragon і BGM-71 TOW.

Нагадаємо

Міноборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах бронеавтомобіль "Джура" вітчизняної розробки, призначений для виконання різних тактичних завдань. 

Популярні

Новини по темі

Вбивство Ірини Фаріон: суд залишив підозрюваного під вартою

 • 46996 переглядiв

Понад 30 млн українців пошерили копії документів через Дію

 • 11797 переглядiв