ukenru
minoboroni-do-kintsya-roku-u-skladi-vms-ukrayini-zyavitsya-povnotsinniy-divizion-aylendiv

Міноборони: до кінця року у складі ВМС України з’явиться повноцінний дивізіон "Айлендів"

 • 13302 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. До кінця 2021 року у складі Військово-морських сил України буде створено повноцінний дивізіон патрульних катерів класу "Айленд". Про це інформує пресслужба Міноборони, передає УНН.

“Цього року Сполучені Штати Америки у межах підтримки України у сфері безпеки та оборони передадуть додатково ще три катери цього проєкту. Це катери Берегової охорони США, які в подальшому збільшать бойові спроможності ВМС України під час виконання завдань в операційних зонах Азово-Чорноморського регіону”, - повідомили в МОУ.

Зазначається, що наразі ці катери проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння.

У відомстві очікують, що три "Айленди" надійдуть до України морським шляхом до кінця першого півріччя цього року.

“Ці катери передадуть нашому флоту вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва. До слова, після того, як катери набудуть усіх необхідних спроможностей, до кінця поточного року у складі ВМС України буде створено повноцінний дивізіон патрульних катерів класу "Айленд", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, раніше у МОУ повідомили, що українські військові моряки зі складу екіпажів патрульних катерів класу "Айленд" вирушають для проведення подальшого навчання в Балтимор, штат Меріленд.

Українські Національні Новини

Політика