ministry-yes-obhovoriat-nadannia-ukraini-ppo-ta-zniattia-obmezhen-na-vykorystannia-zbroi-borrel

Міністри ЄС обговорять надання Україні ППО та зняття обмежень на використання зброї - Боррель

 • 21122 переглядiв

Міністри закордонних справ ЄС обговорять надання Україні систем ППО та зняття обмежень на використання зброї проти російських цілей. Боррель підкреслив критичну важливість цих питань для України.

На засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС сьогодні обговорять надання Україні ППО та питання зняття обмежень на використання зброї проти російських військових цілей відповідно до міжнародного права, заявив по прибуттю на засідання у четвер голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, пише УНН.

Деталі

"Системи протиповітряної оборони були критичними до літа, сьогодні вони ще більш критичні. Це буде перший пункт дуже напруженого засідання Ради ЄС із закордонних справ. А також я впевнений, що ви поясните нам, чому ми повинні зняти обмеження на використання зброї проти російських військових цілей відповідно до міжнародного права", - сказав Боррель

Він нагадав, що протягом літа робив заяви на підтримку цього рішення. "Зброя, яку ми надаємо Україні, має бути повністю використана, а обмеження повинні бути зняті, щоб українці могли націлюватися на місця, де їх бомбить росія. В іншому випадку зброя марна. Про це просить Україна. І сьогодні присутність міністра Кулеби з нами буде важливим моментом для того, щоб всі зрозуміли чому", - сказав голова дипломатії ЄС.

Збиття ракет чи дронів рф не призведе до участі партнерів у війні – Кулеба29.08.24, 11:06

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на Київ: в поліції показали наслідки

     • 60524 переглядiв