ministri-yes-pogodilisya-stvoriti-tsivilnu-misiyu-u-virmeniyi

Міністри ЄС погодилися створити цивільну місію у Вірменії

 • 774250 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Міністри Європейської Ради погодилася створити цивільну місію у Вірменії (EUMA) в рамках Спільної політики безпеки та оборони (CDSP). Про це повідомляє УНН, посилаючись на сайт Ради.

Цитата

"Метою місії є сприяння стабільності у прикордонних районах Вірменії, створення впевненості на землі та забезпечення сприятливого середовища для нормалізації відносин між Вірменією та Азербайджаном за підтримки ЄС", - йдеться в повідомлення.

Деталі

Європейська Рада нагадує, що 17 жовтня 2022 року було вирішено розгорнути до 40 експертів з моніторингу ЄС уздовж вірменської сторони міжнародного кордону з Азербайджаном. Мета розгортання - моніторинг, аналіз та звітування про ситуацію в регіоні. Це сталося після зустрічі президента Алієва, прем’єр-міністра Пашиняна, президента Макрона та президента Мішеля 6 жовтня минулого року.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія не збирається розмовляти з росією мовою ультиматумів у зв'язку з необхідністю відкриття Лачинського коридору. Він додав, що безперешкодну роботу коридору мають забезпечити миротворці рф.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністри ЄС погодилися створити цивільну місію у Вірменії

     • 774250 переглядiв

    ЄС погодив новий пакет санкцій проти Ірану

     • 812910 переглядiв