ministerstvo-yustytsii-postanovylo-shcho-novi-pravyla-vstupu-do-aspirantury

Міністерство юстиції постановило, що нові правила вступу до аспірантури

 • 28917 переглядiв

Міністерство юстиції визнало законними нові правила вступу до аспірантури, запроваджені Міносвіти на 2024 рік. Це рішення було прийнято після звернення Державної регуляторної служби щодо можливого порушення прав на освіту.

Міносвіти змінює правила вступу в аспірантуру у 2024 році Міносвіти змінює правила вступу в аспірантуру у 2024 році, які цьогоріч запровадило Міністерство освіти, є законними. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України, передає УНН.

Деталі

Напередодні Державна регуляторна служба направила лист до Мінʼюсту із проханням розглянути накази МОН про скасування вступу на денну форму аспірантури за контрактом і про тимчасові обмеження на переведення й поновлення та скасувати їх.

Голова підкомітету Верховної Ради з питань вищої освіти Юлія Гришина поширила текст листа ДРС. Згідно з ним, до регулятора звернулися кілька громадських організацій, які звинуватили МОН у перевищенні повноважень і порушенні Конституції. Вони стверджували, що нові правила вступу в аспірантуру призведуть до відтоку молодих науковців до іноземних інституцій, втрати позабюджетного фінансування закладів вищої освіти та вимушеного звільнення викладачів.

Державна регуляторна служба заявила, що накази МОН порушують кілька міжнародних договорів та угод, які ратифікувала Україна, й основні права на освіту, недискримінацію та пропорційність обмежень в умовах надзвичайного стану.

Мінʼюст розглянув документ і підтвердив законність і правомірність цьогорічних змін до вступу в аспірантуру. Отже, будь-які обставини та підстави для скасування рішень МОН — відсутні. Цей висновок Мінʼюст уже надіслав до Державної регуляторної служби.

У МОН розповіли про нові правила вступу до аспірантури24.06.24, 20:49

Популярні

Новини по темі

Армія РФ завдала по Сумщині 69 ударів

 • 29320 переглядiв

Генштаб: на фронті відбулося 107 бойових зіткнень за добу

 • 30011 переглядiв

У німецькому місті Меммінгені стався сильний вибух

 • 22024 переглядiв

Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну в серпні

 • 25794 переглядiв