ukenru
ministerstvo-omelyana-zvinuvatili-v-destruktivnomu-upravlinni-dp-ukraerorukh-1

Міністерство Омеляна звинуватили в деструктивному управлінні ДП "Украерорух"

 • 5265 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Міністерство інфраструктури України не змогло стати ефективним управлінцем підконтрольного держпідприємства "Украерорух": стратегії затверджувалися формально, а звіти за 2016 і 2017 рік не відповідають планам на цей період. Про це повідомили в Рахунковій палаті за результатом аудиту в ДП "Украерорух", передає УНН.

Аудитори наголосили, що основні проекти стратегічного плану розвитку ДП "Украерорух" розмиті в часі, а сама суть цього розвитку і комплекс заходів - не ясні.

Крім того, у Рахунковій палаті виявили, що міністерство інфраструктури та ДП "Украерорух" проігнорували вимоги законодавства про формування інвестиційних планів на 2015, 2016 і 2017 роки. Оскільки планів не було, то і міністерство усунулася від контролю за ними.

У цілому ж безсистемний підхід міністерства до управління ДП "Украерорух" призвів до того, що проекти фінпланів держпідприємства на 2015-2017 роки мали значні недоліки, а доопрацювання і їх узгодження розтягувалося в часі, зазначили аудитори.

Довідка: Міністерство інфраструктури України з 2016 року очолює Володимир Омелян.

Раніше УНН повідомляв, що Омеляну повідомлено про підозру у незаконному збагаченні.

У той же час НАЗК взялося за перевірку декларацій глави ДП "Украерорух" Дмитра Бабейчука. В Агентстві відзначили, що зараз збирають дані про можливі адміністративні порушення посадової особи.

Українські Національні Новини

Політика