meshkantsya-luganschini-zasudili-do-7-rokiv-za-terakti-proti-silovikiv

Мешканця Луганщини засудили до 7 років за теракти проти силовиків

 • 6976 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Мешканець Міловського району на Луганщині придбав 2015 року зброю з боєприпасами і вчинив теракти проти військових, прикордонників і керівника управління СБУ. Про це повідомляє УНН з посиланням на прокуратуру Луганської області.

Прокуратурою Луганської області підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінальних правопорушень мешканцем Міловського району, передбачених ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 КК України (придбання, зберігання зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2015 року мешканець Міловського району придбав у невстановленої особи два 9-мм пістолети конструкції Макарова, 9-мм пістолет конструкції Дерягіна, три десятки набоїв різного калібру. Вказані зброю та боєприпаси чоловік зберігав за місцем проживання.

У подальшому обвинувачений разом із невстановленою особою вчинили терористичний акт, а саме здійснили підрив радіолокаційної станції, розташованої на території однієї з військових частин. В результаті вказаного терористичного акту знищено два автомобілі "УРАЛ" та пошкоджено військове майно.

Крім цього, у квітні 2015 року зловмисник, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, вчинив низку терористичних актів, підірвавши автомобілі, один з яких належав військовослужбовцю Луганського прикордонного загону, інший – керівнику одного з територіальних відділів Управління СБУ в Луганській області. Внаслідок вказаних злочинних дій завдано значної матеріальної шкоди, а один з потерпілих отримав тілесні ушкодження.

На даний час обвинувачений перебуває в Старобільському слідчому ізоляторі.

Вироком Старобільського районного суду Луганської області громадянина України визнано винним у скоєнні злочинів та призначено покарання у вигляді 7 років 8 місяців позбавлення волі. Позовні вимоги потерпілих на суму понад 1 млн 200 тис. грн задоволені в повному обсязі.

Нагадаємо, Служба безпеки України протягом січня-листопада 2018 року повідомила про підозру 33 особам за статтею "теракт" поза зоною проведення Об’єднаних сил.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    "Укрнафта" збільшує видобутки завдяки ремонту свердловин

     • 8050 переглядiв

    Делегація від НАТО відвідає Україну цього літа

     • 4764 переглядiв

    Довідковий курс долара впав на 7 копійок

     • 3983 переглядiв

    Угода про асоціацію з ЄС: названі найбільш успішні сфери

     • 7836 переглядiв

    У порту "Чорноморськ" блокували контрабанду психотропів

     • 8952 переглядiв