meshkanets-makiivky-yakyi-pishov-voiuvaty-proty-ukrainy-zasudzhenyi-na-15-rokiv-za-derzhavnu-zradu

Мешканець Макіївки, який пішов воювати проти України, засуджений на 15 років за державну зраду

 • 23541 переглядiв

У суді доведено провину мешканця тимчасово окупованого міста Макіївка, який став командиром незаконних проросійських військових формувань. Він засуджений за державну зраду до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Зловмисник, добровільно долучившись до незаконного збройного формування росії, став командиром взводу та з вогнепальною зброєю неодноразово йшов штурмувати українські позиції. 

Повідомляється, що у травні 2022 року безробітний з тимчасово окупованої Макіївки добровільно приєднався до мотострілецької бригади так званої "днр". У складі цього незаконного збройного формування він брав участь у бойових діях та надавав вогневу підтримку російським військам. Пізніше, з січня 2023 року, засуджений перейшов служити в "114-й окремій гвардійській мотострілецькій єнакієво-дунайській бригаді". Під час участі в боях проти ЗСУ він отримав підвищення та став командиром взводу.

Додамо

Використовуючи вогнепальну зброю чоловік неодноразово брав участь у штурмах українських позицій, під час одного з яких на початку жовтня його затримали військові Збройних Сил України. За державну зраду він засуджений до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Державна зрада й колабораціонізм: заочно судитимуть ексмера Святогірська28.12.23, 15:36

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Посадовця КМДА та його спільника викрили на хабарі

     • 22754 переглядiв