ukenru
makron-anonsuvav-zakon-proti-feykovikh-novin

Макрон анонсував закон проти "фейкових новин"

 • 8166 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що введе новий закон проти поширення "фейкових новин". Про це він заявив під час новорічного звернення до прес-корпусу в Єлисейському палаці, передає УНН з посиланням на EuroNews.

“Я вирішив, що ми змінимо нашу правову систему, щоб захистити демократичне життя від цих фальшивих новин. У період виборів в Інтернеті контент більше не матиме точно таких же правил”, — сказав Е.Макрон.

За його словами, запропоноване законодавство дозволить “вилучити контент, вилучити облікові записи користувачів і при необхідності заблокувати веб-сайти”.

Французьким регуляторам мовлення, таким як Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції (CSA), буде надано більше можливостей для боротьби з фейковими новинами, сказав президент Франції.

Е.Макрон дуже критично ставиться до російських ЗМІ, зокрема, він відкрито звинувачує телеканал RT про поширення дезінформації про нього за допомогою власного веб-сайту та соціальних мереж під час президентських виборів у 2017 році.

Як повідомляв УНН, Росія втручалася в американські вибори, і президент США Дональд Трамп про це поінформований.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу