ukenru
maik-dzhonson-obitsiaie-zalyshytysia-na-posadi-spikera-palaty-predstavnykiv-nezvazhaiuchy-na-tysk-ta-vymohu-vidstavky

Майк Джонсон обіцяє залишитися на посаді спікера Палати представників, незважаючи на тиск та вимогу відставки

 • 24304 переглядiв

Спікер Майк Джонсон обіцяє залишитися на посаді, незважаючи на те, що його лідерство піддається критиці через спроби ухвалити довгострокове фінансування для України, Ізраїлю та інших іноземних союзників.

Зіткнувшись зі значними викликом своєму керівництву, що пов’язаний з проблемою прийняття довгострокового фінансування для України та Ізраїлю, спікер Палати представників Майк Джонсон обіцяє залишитися на посаді, передає УНН із посиланням на The Wall Street Journal та Globe Echo.

Деталі

Спікер Палати представників Майк Джонсон пообіцяв залишитися на посаді спікера у вівторок, оскільки він зіткнувся з найпрямішим викликом своєму лідерству з моменту прийняття молотка восени минулого року, викликаного його спробами прийняти довгострокове фінансування України, Ізраїлю та інших закордонних союзників.

Республіканець має намір до кінця тижня провести в Палаті представників складний законодавчий акт із чотирьох частин, імовірно, значною мірою покладаючись на голоси демократів, і водночас зберегти свою посаду, навіть якщо більше республіканців зазначили, що вони негативно ставляться до його лідерства . Пізно ввечері з’явилися ознаки того, що його зусилля не принесли результату: зустрічі з законодавцями Республіканської партії тривали глибоко вночі, а текст законопроекту не було оприлюднено.

Зазначимо, що опозиція щодо Джонсона виникла, коли республіканці Палати представників спробували проголосувати за допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та загальний законопроект про положення про національну безпеку. Деякі члени погрожували усуненням Джонсона, - вони звертали увагу на несхвалення заходу щодо поповнення запасів зброї в США через можливість надання Україні більше зброї. Конгресмен Томас Массі висловив підтримку заклику конгресмена Марджорі Тейлор Грін усунути Джонсона, підкресливши зростаюче невдоволення його керівництвом. Загроза посаді Джонсона як спікера зросла, коли Мессі підтримав пропозицію Гріна проголосувати за нього, посилаючись на потребу в новому спікері Республіканської партії. Незважаючи на заклики піти у відставку, Джонсон заявив, що не піде у відставку і зосереджений на виконанні своїх обов'язків спікера.

Нагадаємо

Палата представників Конгресу США може проголосувати за законопроект про надання допомоги Україні цієї п'ятниці, за словами спікера Майка Джонсона, який заявив, що більша частина коштів піде на поповнення американських озброєнь.

Держдеп США: ми не у збройному конфлікті з рф, а це те, що вимагалося б, щоб американські літаки перебували в небі над Україною для протистояння атакам17.04.24, 09:31 • [views_0]