ukenru
m-chaus-perebuvaye-pid-areshtom-u-moldovi-a-sitnik

М.Чаус перебуває під арештом у Молдові – А.Ситник

 • 10525 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Суддя Дніпровського районного суду м. Києва Микола Чаус перебуває під арештом у Молдові за незаконний перетин кордону. Про це в інтерв'ю одному з українських ЗМІ повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає УНН з посиланням на прес-службу НАБУ.

“Останній виступ антикорупційного прокурора Молдови вселив надію. Всі необхідні папери (щодо М.Чауса — ред.) ми скерували у Кишинів. Місцезнаходження Чауса встановлено. Він перебуває під арештом. Але його заарештовано не по нашій, а по їхній справі — за незаконний перетин кордону. Чув, що Чаус заявляв про політичне переслідування в Україні. Це вже виходить за всі рамки”, — зазначив А.Ситник.

Нагадаємо, суддя Микола Чаус затриманий співробітниками прокуратури Молдови.

Так, 9 серпня детективи НАБУ викрили суддю М.Чауса під час отримання неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. за винесення рішення суду в інтересах підсудного.

Письмове повідомлення про підозру судді у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.368 України, складене керівником САП 10 серпня 2016 року й направлено М.Чаусу 11 серпня 2016 року.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та його арешт. Після цього, скориставшись суддівським імунітетом, підозрюваний залишив територію України.

З 16 серпня суддю Чауса оголошено у національний, а з 11 листопада — у міжнародний розшук.

Як повідомляв УНН, Молдова почала екстрадиційний процес щодо судді М.Чауса.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП